16 неща, които да направите, преди да се появи бебето

Очаквате ли дете и се подготвяте за него? Вижте нашия списък с неща, които да направите сега, докато сте в режим на свиване на гнездо, за да подготвите дома си за бебето… плюс, преди да е станало твърде късно, няколко неща, които трябва да направите за мама!

Спомням си, че когато бях бременна за първи път, планирах всички неща, които трябваше да направим, за да се подготвим за появата на първия ни сноп радост. Знаех, че трябва да се снабдя с неща от първа необходимост като бебешки дрешки, пелени и шишета, наред с други неща. Но като нова майка бях заета с всички специфични нужди на бебето… за съжаление, никога не се замислих за всички останали неща, които трябваше да свърша, докато разполагах с допълнително време!

Защото две години по-късно съм майка на двегодишно малко дете и петмесечно бебе, с разхвърляна къща и постоянно нарастващ списък със задачи, за които сякаш никога не остава достатъчно време.

1. Завършване на детската стая

Като начало се уверете, че стаята на бебето е готова. Това включва напълно сглобено детско креватче или кошара, напълно оборудван кът за преповиване и всякакви други необходими неща за бебето.

2. Поставете столчето за кола на мястото му

Без столче за кола няма да можете да вземете бебето у дома. Проверете дали то е готово за употреба (т.е. извадено от кутията и правилно монтирано)! Защото, вярвате или не, според проучване, около 73% от столчетата за кола са неправилно монтирани.

3. Съберете болнична чанта

Въпреки че по-голямата част от новородените доживяват до пълен термин, никога не се знае кога бебето ще се появи на бял свят. Приготвянето на болничната чанта няколко седмици предварително може да ви помогне да избегнете притесненията в последния момент. Можете да видите как опаковах чантата си, ако имате нужда от съвет за опаковане.

4. Дезинфекцирайте помпите или бутилките за кърмене

Може да изглежда очевидно, но да се уверите, че бутилките и приставките за помпи за кърма са чисти и готови за употреба, е от решаващо значение, особено след като по-късно няма да имате много време да разопаковате или да измиете и изсушите нещата.

5. Пишете благодарствени писма

Постарайте се да изпратите всички благодарствени писма възможно най-скоро, ако сте имали бебешко парти или сте получили подаръци от бебешкия регистър. Мислех, че ще имам достатъчно време, но в крайна сметка изпратих последната половина от картичките, докато бебето спеше… което означаваше, че съм пропуснала собствения си сън!

6. Подгответе обявленията си за раждане.

Сигурна съм, че си мислите нещо в този дух. Обявления за раждане преди появата на бебето?! Да! Направете списък на любимите си стилове картички. След това трябва само да добавите снимка и да персонализирате подробностите, когато бебето пристигне.

7. Обезопасете дома си

Въпреки че бебето все още няма да тича наоколо, то скоро ще се преобръща и ще посяга към предмети. Прегледайте детската стая и местата за игра на бебето, за да сте сигурни, че всичко, което е в обсега на ръцете ви, е безопасно. Добре е също така да започнете да обезопасявате ъглите на масите и шкафовете за бебето възможно най-скоро.

8. Пране на бебешки дрехи

По-голямата част от хората се концентрират върху прането на дрехите, одеялата и пелените за новородени, за тях кликни тук, докато отлагат прането на по-големите дрехи. Имайте предвид, че бебетата растат с различни темпове, така че Вашето може да носи дрехи на 0-3 месеца и на 3-6 месеца, преди да се усетите! Подгответе няколко варианта предварително!

9. Замразяване на храна

След дълъг ден и малко или никакъв сън кой има време да готви? Аз не съм нова майка. Пригответе ястията си предварително и ги замразете, така че за вечеря да ви остане само да ги претоплите!

10. Подредете къщата

С новото бебе нещата със сигурност ще станат малко разхвърляни. Ще сте затънали до колене в чинии и пране. Подреждането на гардеробите и почистването на ъглите от прах сега ще улесни живота ви по-късно.

11. Организирайте среща

Това е ясно. Изведете половинката си на вечеря. Този филм трябва да бъде гледан. Посетете онези приятели, с които сте искали да наваксате. Отидете на колкото се може повече срещи с партньора си, защото през първите месеци на новороденото ще е трудно да поддържате вечерни срещи.

12. Погрижете се за сметките си

Плащанията могат да бъдат планирани предварително, което означава, че ще имате едно нещо по-малко, за което да се притеснявате, когато бебето се появи.

13. Погрижете се за себе си

Сега е моментът да се поглезите с маникюр, лице и масаж. Нямате представа колко време ще мине, преди да успеете да отделите време за себе си.

14. Пътувайте

Възползвайте се от факта, че не сте в третия триместър, и си резервирайте „меден месец“. Макар че пътуването с малки деца е възможно, много по-лесно е, когато те не ви дърпат за крака, докато се опитвате да се отпуснете.

15. Завършете всички проекти, които са останали недовършени.

Това е идеалният момент да завършите проекта „Направи си сам“, който отлагате от месеци. Ако не можете да завършите проекта сами, потърсете помощта на партньора си.

16. Спете

Точно така, прочетохте правилно. Повечето хора не се замислят много за съня, докато не се окаже, че не разполагат с достатъчно количество от него. Сега е моментът да се наспите колкото се може повече, защото „спането в леглото“ ще бъде далечен спомен, когато бебето се появи.

Rate this post