Изненадващите ползи от носенето на бижута

бижута

Бижутата изглеждат неизменна част от нашия живот – и с право. Те дават неповторим завършек на визията ни, дават ни самочувствие и ни помагат да изразим индивидуалността си.

Ето и някои други ползи от носенето им.

Акцентира се на определени части на тялото

Носенето на бижута и аксесоари може да привлече вниманието към определени части на тялото като врата, лицето, ръцете. Например, ако искате да подчертаете лицето си повече от гърдите си, можете да носите по-малко колие и по-големи обеци. Или обратното, ако искате да подчертаете областта на деколтето, изберете по-големи изящни колиета и по-малки обеци.

Демонстрация на личността

Независимо дали носите изящни или по-обикновени видове, бижутата ви могат да разкажат много за вас на хората още при първото впечатление. Доста пъти бижутата, които носите, дават на тези, които срещате, кратко резюме на вашия типичен моден стил и житейски възгледи.

Например някой, който носи ярки смели цветове, обикновено се разглежда като притежаващ ярка и цветна личност, докато човек, който носи по-малки аксесоари, често се смята за минималистична личност. Затова се уверете, че вашите бижута съвпадат с истинската ви същност!

Подчертайте тоалета по правилния начин

Ако гардеробът ви се състои от предимно черни дрехи, добре е да носите по-ярки бижута или дори само един контрастен цвят – като червения например. Добавяйки такъв ярък цвят към своя аутфит, денят ви няма как да не е хубав!

Обеците никога не разочароват

Това може да не е точно предимство от носенето на бижута като цяло, а просто плюс на обеците в частност. Те абсолютно никога няма да ви разочароват.

Известно е, че в по-голямата си част всички други бижута, като пръстени, колиета и гривни, могат да станат прекалено стегнати или прекалено разхлабени в зависимост от това дали наддавате тегло, или отслабвате в определени области на вашето тяло. Така че, ако не друго, винаги инвестирайте в обеци повече, спрямо всички други бижута!

Практичност

Друга причина, поради която хората обичат да носят бижута е, че тези артикули често предлагат функции, от които хората се нуждаят. Нека не забравяме, че ръчните часовници също са форма на бижута, в зависимост от дизайна и използваните материали. За повечето мъже инвестицията в луксозен часовник означава инвестиция във външния им вид. Те твърдят, че артикулът може да им помогне да изпълняват ежедневни задачи, както и да им помогне да подобрят външния си вид.

Сватбените пръстени са друг пример. Освен функцията си на символ на брака, те имат и невероятен външен вид.

Престиж

Тъй като хората винаги свързват бижутата с лукса, тези, които носят скъпи пръстени и огърлици, обикновено са личностите с пари и сила. Въпреки че това не винаги е така, подобно схващане все още съществува в обществото и хората се възползват от тази гледна точка, за да се уверят, че принадлежат към висшата класа.

Страхотен външен вид

Не е тайна, че носенето на красива огърлица и гривна несъмнено ще подобри външния ви вид. Всъщност знаменитостите често допълват роклите си с набор от скъпи аксесоари. Без тези аксесоари, те ще изглеждат доста по-обикновени.

Модните дизайнери и стилисти също подчертават значението на такива аксесоари. Имайте предвид обаче, че избраните от вас бижута трябва винаги да отговарят перфектно на цялото ви облекло.

А красиви бижута за вашата цветна личност можете да намерите тук: Kojarti.com – поръчай персонален подарък!

Rate this post