5 модни правила как винаги да изглеждаме стилно?

младо русо момиче със слънчеви очила сива тениска и тъмно сини дънки

Висшата мода ни се струва нещо прекомерно недостъпно, много скъпа и сложна. Гледайки дългокраки модели, които гордо крачат по подиумите, рядко прилагаме образът им върху себе си, но напразно! Как да изглеждаме модерно във всяка среда? За да направите това, изобщо не е необходимо да имате „голям“ портфейл, просто следвайте петте модни правила.

Модните експерти казват, че трябва да научите само няколко урока по стил, за да успеете в модата и трябва да започнете с … домашни дрехи.

Да, не се заблуждавахме! Вниманието към нашия образ и стил започва с КАК изглеждаме вкъщи. Експертите препоръчват да направите избор в полза на прости домашни дрехи:

• прави трикотажни панталони, които не затрудняват движението;

• шорти с тениска или потник;

• стилна риза (2-3 се препоръчват в домашния арсенал).

• Изберете дрехите строго по размер и без мазни халати у дома, които могат да направят баба всяка дама.

5 принципа на модата

Въпреки факта, че модата е много капризна, абсурдна и променлива дама, тя има основни принципи, с които може да постигнете успех в създаването на своя образ, да сразявате мъжете на място и да печели слава сред приятелките на най-модерното и стилно момиче.

1. Тъкани

Всяко момиче трябва да е добре запознато с материите; когато избира дрехи, винаги трябва да обръща внимание на това, от какво са ушити, предпочитание трябва да се дава на естествените материи, тъй като кожата диша в тях и човек се чувства комфортно.

Ако материалът не е изработен от вълна, памук или коприна, то като правило отстъпва на външен вид от естествените тъкани.

Но дори и естествените тъкани трябва да са с високо качество, затова е много важно да се обърне внимание на гладкостта, мекотата и наличието на блясък.

Трикотажните и копринени тоалети трябва да се проверяват за здравина, за това тъканта трябва да се опъне по цялата ширина, ако тя се разтяга, тогава облеклото няма да издържи дълго време. Въпреки това синтетичните тъкани не са напълно изключени, полиестерът и найлонът също могат да изглеждат много красиви и да правят необичайни комбинации.

2. Цвят

Жена, която разбира мода, знае как да избере правилната цветова схема за гардероба си. За да изглеждате винаги стилно, трябва да се спазва още едно правило – опитайте се да се обличате в неутрални нюанси и запазете ярките и цветни дрехи за стилни партита или плажния сезон.

• Черно, слонова кост, тъмно кафяво винаги облагородяват образа, като посочените нюанси не трябва точно да съвпадат, с изключение на черното.

• Цветовата палитра може да бъде разширена с такива нюанси като индиго, бордо, патладжан. Тъмните нюанси перфектно скриват недостатъците на фигурата и й придават стройност, правят силуета по-ясен.

 3. Аксесоари

Истинските дами знаят как да изглеждат много стилни всеки ден, освежавайки например любимата си черна рокля с елегантно колие или ярка брошка. Когато избирате аксесоари, експертите съветват да не излизате извън рамките на стила: комбинацията от цветове е не повече от три. Имайте предвид, че един единствен щрих на тоалета може да ви направи едновременно супер елегантна дама, какво и да отмени всичките ви усилия за създаване на модерен стил.

4. Гарнитури

Дизайнерите препоръчват на жените да избират дрехи със спокойни гарнитури, по-специално мъниста, копчета, но в същото време трябва да се избягват дрехи, украсени с фалшиви камъни, монети, особено пластмасови.

5. Как да направите образа „по-скъп“?

Елегантните кожени чанти, добре подбраните колани и обувки ще помогнат да направите образа „по-скъп“, затова, когато избирате чанта или обувки за себе си, не съжалявайте за инвестирането, тъй като детайлите на образа са изключително важни, според модните експерти.