Първа среща – за какво трябва да внимават мъжете

мъж и жена седят в заведение на среща

Филмите създават лъжливото усещане, че единствено жените са тези, които обръщат толкова много внимание на подготовката за първа среща. За господата обаче, този момент също може да е вълнуващ, особено ако жената вече е успяла да привлече интереса им.

Това леко напрежение, може да ви накара да пропуснете някои много важни детайли, които имат потенциала да провалят този дългоочакван момент. Затова в тази статия ще ви издадем няколко неща, за които мъжете трябва да внимават преди и по време на първата среща. Ето кои са те:

Какво да облечете

Не е нужно да прекарате часове пред огледалото, пробвайки всичките си дрехи. Оставете тази част на избраницата ви. Все пак, не забравяйте, че първата среща е моментът, в който ще си създадете първо впечатление за човека отсреща и той за вас. Затова важен съвет, който може да ви дадем в тази насока, е да съобразите облеклото си с мястото, където ще отидете.

Ако сте избрали скъп ресторант, тогава сложете риза и панталон. Ако пък сте се спрели на по-неформална обстановка – дънки и тениска вършат работа. И в двата случая, изберете облекло, в което се чувствате удобно – нямате нужда от още нещо, което да ви държи под напрежение.

Парфюмът казва повече от хиляди думи

Излишно е да споменаваме, че да ухаете хубаво е повече от задължително. Макар да сме преминали през векове еволюция, хората още притежаваме някои животински черти. Някои изследвания показват, че ароматът на тялото има значение за това колко атрактивен ще изглеждате в очите на жените.

Затова доверете се на някой от любимите си дълготрайни парфюми за мъже. Така ще сте сигурни, че въпреки стреса и емоциите, ще ухаете чудесно по време на цялата среща. Още един съвет е да нанесете умерено количество, защото колкото и да е хубаво уханието, ако е прекалено интензивно, може да бъде отблъскващо.

Бъдете на време

По-добре да бъдете на мястото на срещата по-рано, отколкото да закъснеете. Съгласете се, че някой не обича да чака. Така че, не поставяйте своята потенциална половинка в тази неловка ситуация. Ако нямате основателна причина да закъснеете, много вероятно е тя да си помисли, че просто не проявявате особен интерес. За да не започне срещата с развалено настроение и търсене на подходящи оправдания, просто отидете по-рано.

Задавайте въпроси

Когато за пръв път имате възможността да разговаряте очи в очи с някого, когото харесвате, но не познавате добре, може да е неловко. Въпросите помагат да разчупите леда, а също и да научите повече за дамата, с която излизате. Ако усещате, че разговорът не върви, попитайте въпрос, но оставете тя също да го направи. Все пак комуникацията е двустранен процес, в противен случай едностранното задаване на въпроси се превръща по-скоро в разпит.

Не се притеснявайте да направите комплимент

Комплиментите са хубаво нещо. Те показват не само добро възпитание и любезност, но и че отсрещният човек ви е впечатлил по някакъв начин. Така че не се срамувайте да направите комплимент.

Вкарайте малко въображение и измислете нещо по-различно от “ ти знаеш ли, че имаш страшни очи”. Колкото по уникално е нещото, за което правите комплимент, толкова по-стойностен ще бъде той. Обърнете внимание на малките детайли – грима, колието, цветът на косата, парфюма. Най-важното е комплиментът да бъде истински, иначе може да има обратния ефект.

Накрая, но не и на последно място, бъдете естествени и бъдете себе си. А ако не се получи, тогава просто не сте били един за друг.