Какви безжични слушалки да си вземем

безжични слушалки

Писна ли Ви от заплитащите се кабели на слушалките, тяхното изпадане от ушите поради закачане из дрехите и целият създаван дискомфорт? Безжичните решения вече са тук и елиминират всички неудобства от жичните аналози, които познавахме досега. С какви устройства можете да ги използвате и в кои случаи? Нека видим какво споделят от 4sales!

Безжични слушалки

За какви устройства са подходящи безжичните слушалки във 4sales

Предназначени са за дискретно слушане на качествена и силна музика, както и за провеждане на телефонни разговори. Използват напълно безкабелната Bluetooth технология, позволяваща безжичното свързване на слушалките към всяко поддържащо я устройство. Безжичните слушалки за телефон, компютър или таблет са с микрофон, предназначен за провеждането на пълноценни телефонни разговори, дори и когато смартфона е в джоба, а едновременно с ръцете извършвате и друга дейност.

Безжичните слушалки с микрофон са с обхватът на връзката около 10 м. и са подходящи за телефони, поддържащи съвременна версия на Блутут, която към момента на писане на статията е 5,0. Разбира се, съвместимост ще се получи и при всяко поддържащо тази технология устройство за предаване на звук.

Сдвояването между двете става много елементарно и изисква включването на блутут опцията от менюто на телефона и изчакване, докато името на безжичните слушалки не се появи в списъка от открити устройства. После щраквате върху името и след няколко секунди вече можете да започнете да се наслаждавате на любимите си тракове.

За какво са подходящи

Основно на пазара се предлагат два типа качествени и сравнително евтини безжични слушалки: пълноразмерни или тип тапи. Първите основно са предназначени за слушане на музика и по-рядко за провеждане на разговори. Те са големи и изцяло покриват ушната мида, за пълна изолация от околния шум и осигуряване на по-качествено звучене. Те са свързани помежду си чрез дъгообразна скоба, обхващаща цялата Ви глава, така че да поеме тежестта и фиксацията им докато ги използвате.

Тапите са миниатюрни версии на пълноразмерните варианти, но това не ги прави по-некачествени. Напротив, те се поставят в ушния канал и излъчват звука директно в ухото Ви. Сред тях се предлагат модели от отворен и затворен тип. Първите се използват за телефонни разговори и не изолират изцяло околния шум, което позволява едновременната комуникация и с други хора до Вас. Затворените са предназначени за слушане на качествена музика и имат допълнителни силиконови приставки за по-ефективна шумоизолация.

Последните предимно се използват при:

  • Спортуване;
  • Разходки сред природата;
  • Пътувания в градския транспорт;
  • Четене на книга;
  • Релаксиране и наслаждаване на любимите си музикални тракове.
Rate this post