Топ неща, които трябва да си купувате само втора употреба

момиче в магазин , разглеждащо дрехи

Когато стегнете бюджета си, може да разберете, че пренебрегвате магазините втора употреба и стойността на закупуването на определени използвани артикули. Помислете за тези неща, които са много по-евтини втора употреба и дори не е нужно да жертвате качеството – или гордостта си за тях.

Дизайнерски дрехи

минималистична стая с дрехи

За щастие има местни магазини и онлайн сайтове, където можете да намерите почти нови дизайнерски дрехи за по-малко от половината на това, което струва неупотребяваната стока. Потърсете използвани дизайнерски разпродажби в магазини във вашия район или потърсете марката, която обичате в интернет.

Злато и други бижута

Лоши новини за хората, които се опитват да продадат бижута обратно в магазин: Те никога няма да получат много пари обратно, дори за най-ценните си вещи. Страхотна новина за вас: Вместо да посещавате магазините, хората и семействата често опитват сами да продават ценни използвани бижута. Въпреки че те могат да ви дадат голяма цена, вие все пак да получите по-изгодна оферта, отколкото биха ви направили в магазина.

Бебешки дрехи

Всеки нов родител иска да облече децата си в най-доброто, но децата – особено бебетата – растат с плашеща скорост. Всъщност повечето родители имат дрехи за бебета, които децата им дори не са успели да носят. Това означава, че за около една четвърт от разходите за нови можете да намерите качествени, съвсем леко носени употребявани дрехи за децата си. Пазарувайте в местни икономични магазини и препродавайте след това. Така ще спестявате стотици левове всяка година за детски дрехи.

Мебели

кресло, върху което е посатвено списание и червено одеало

Използваното не означава грозно или износено. Колко често – и колко внезапно – хората се местят или просто променят мнението си след покупка? Магазините за мебели втора употреба и пазарите предлагат истинско изобилие от висококачествени дивани, маси, бюра и дори евтини бебешки мебели. Можете да спестите хиляди левове отново.

Коли

Няма как да не споменем и автомобилите. Ако си купувате кола, трябва да прочетете много за важността и ползите от вземането на употребяван автомобил. Сред най-важните неща е, че когато купувате използвани, спестявате хиляди левове и въпреки това си намирате добро превозно средство.

Компютърна техника

Въобще няма нужда да си купувате нови компютри или компютърни части. Сервизите, уебсайтовете и физическите магазини за използвана техника са пълни с висококачествени продукти, които много често работят по-добре от най-модерните лъскави, но не толкова качествени машини. Независимо дали си търсите лаптопи, видео карти втора ръка, монитори и други – бъдете сигурни, че ще намерите това, от което имате нужда!

Спортно оборудване

Ако ходите на ски за първи път, просто няма смисъл да инвестирате в нов чифт. Когато вие или вашето дете започвате нов спорт, първо опитайте използвано оборудване от магазин за употребявани спортни стоки. От ски и сноуборд до тенис ракети и бейзболно оборудване, можете да намерите точния размер и то на правилната цена.

Инструменти

очила поставени върху книги

За инструменти, които нямат подвижни части или електрически проводници, добре е да ги купите втора употреба. Нека си го кажем, чукът е чук и просто няма смисъл да купуваш нов за 10 лева, когато можеш да го вземеш за по-евтино на пазара или от заложна къща. Същото важи и за клещи, триони, отвертки и гаечни ключове.

Книги и учебници

Освен ако не планирате да покажете някоя лъскава нова книга на масичката си за кафе или да я закупите като част от колекция, която възнамерявате да съхранявате години наред, не е нужно да плащате повече, за да бъдете първият, който ще използва даден екземпляр. Книжарниците в цялата страна продават употребявани книги с отстъпки от 50% или повече. Направете и този харч по-разумен.