5 съвета за мъже, които искат да изглеждат елегантни

елегантен млад мъж със син костюм

Няма съмнение, че мъжете, които умеят да се грижат за външния си вид, не остават незабелязани. Тяхното излъчване говори за висока класа и сексапил, което ги прави изключително атрактивни за околните.

Да се обличаш със стил и да изглеждаш елегантно е умение, което може да бъде полезно в много ситуации. Ако искате и вие да се превърнете в изкусни повелители на елегантното излъчване, в тази статия ще ви издадем 5 полезни съвета. Вижте кои са те:

Никой не се е родил елегантен

Всички идваме на този свят, изглеждащи по един и същи начин – без дрехи и допълнителни аксесоари. Изтъкваме този очевиден факт, защото много хора си мислят, че за да изглеждаш добре, непременно трябва да притежават талант и усет. Не, всеки би могъл да изгради безупречен стил, стига да има желание. Разбира се, и ако положи малко усилия. Така че първият съвет е само да поискате.

Да си “откраднете” стил никога не е било по-лесно

Ако не се чувствате уверени в начина, по който съчетавате дрехите и аксесоарите си, или пък как оформяте косата си, има едно лесно решение. Откраднете си стил. Да, точно така! Преди да сте откраднали някоя дреха от скъп магазин, нека ви обясним какво имаме предвид. Не е нужно да се превърнете в престъпник, достатъчно е да разгледате  в интернет или пък да се огледате наоколо. Вижте как се обличат другите – известни личности, инфлуенсъри, колеги от работа и дори случайни минувачи в метро. Сигурни сме, че между тях ще откриете такива, чиито стил ви харесва. Обърнете внимание какво е общото в начина, по който изглеждат и се обличат тези хора и почерпете вдъхновение от тях.

Изградете базов гардероб, преди да се хвърлите към по-смели находки

Ако начинът, по който сте се обличали до сега, има нужда от коренна промяна, то съветваме ви да започнете стъпка по стъпка. Първо изградете основата т.е. базов гардероб с класически елементи, които може да съчетавате по много и различни начини. Тези базови елементи ще ви помогнат по-късно, с лекота да добавите нови и по-смели придобивки в гардероба си, които да изглеждат добре и на място. В началото заложете на класически и по-неутрални цветове – бяло, бежово, черно, синьо и т.н. и класически кройки. Те са гаранция за стил. След като сте готови с тази важна стъпка, идва ред за повече експерименти, които ще ви помогнат да изградите своя индивидуален стил.

Инвестирайте в качествени материи

Четвъртият полезен съвет, който ще ви дадем, е да инвестирате в качествени дрехи. Това не означава непременно, че трябва да бъдат дизайнерски и много скъпи. Но обърнете внимание на материята, здравината, кройката. Нямате нужда от дрехи, които ще се износят и няма да изглеждат добре след 2-3 обличания. Това ще бъдат напразно изхарчени пари. Вместо това, инвестирайте в дрехи, които ще може да носите години наред, които са удобни и комфортни за носене. Ще видите, че има разлика и в дългосрочен план ще усетите предимствата.

Не забравяйте аксесоарите

Ако си мислите, че аксесоарите са само за жени, бързаме да ви уведомим, че не сте прави. Мъжете също могат и трябва да носят аксесоари. Те правят всяка визия завършена и придават повече характер в стила ви. Ако се чудите какво да добавите, съветваме ви да заложите на елегантни мъжки часовници, шапки, шалове, папионки и вратовръзки, чорапи, бижута. Да, всички те могат значително да разчупят визията ви и да и придадат повече свежест. Разбира се, не прекалявайте, а подберете точната комбинация, която ще ви помогне да изглеждате възхитително и да събирате погледите.

Както сами може да видите, елегантността е като математиката – изглежда сложна, но с малко повече усилия, ще се научите да смятате безпогрешно.